+36 1 270 10 40 zoltan@zoltanalapitvany.hu

Zoltán Gőzös Közhasznú Alapítvány

A Zoltán Gőzös Közhasznú Alapítvány célja a magyar folyami- és tengerhajózás emlékeinek, kulturális értékeinek felkutatása, megőrzése és a köz részére történő bemutatása. 2005-ben Zoltán Alapítvány tevékenysége elismeréséül, elnyerte a Podmaniczky Díjat.

Hajóskanzen - Kiállítás, Neszmély

Kiállítás – ​ Budapestiek a Dunán – kirándulások a Duna-kanyarban

A kiállítás betekintést nyújt a Dunakanyar látványvilágába és Budapest látképét hosszú időn át meghatározó gőzhajók történetébe.

A Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum kiállítása.

Hajós Akadémia

A Hajós Akadémia elsődleges célja olyan képzés biztosítása a hallgatóinak, amely biztos szakmai alapokat nyújt későbbi gyakorlati életükben úgy elméleti, mint gyakorlati ismeretek terén, továbbá a sikeres hatósági képesítő vizsgához is.

Ismerje meg hajós képzéseinket, indítsa el vagy építse tovább karrierjét!

Az Alapítvány jelenleg hét muzeális értékű veterán hajót kezel, melyek közül öt a Neszmélyen kialakított Hajóskanzenben tekinthető meg, kettő az év nagy részében Budapest állomásozik, illetve 2006. július 1-jétől a Közlekedési Múzeummal kötött szerződés alapján, a Zoltán Alapítvány gondoskodik a KOSSUTH múzeumhajó szakszerű üzemeltetéséről is.

A Zoltán Alapítvány kezdettől fogva szorosan együttműködik azokkal a magyarországi civil társadalmi szervezetekkel, amelyek nem csak fontosnak érzik a hajózás ügyét és a régi hajók – mint felbecsülhetetlen értékű ipartörténeti emlékek – megmentését, hanem tenni is hajlandóak érte. (Magyar Hajózási Országos Szövetség – MAHOSZ -, Magyar Hajózásért Egyesület, Magyar Tengerészek Egyesülete, Magyar Duna – tengerhajózásért Alapítvány valamint a TIT Hajózástörténeti, -Modellező és Hagyományőrző Egyesület)

Jó kapcsolatot sikerült kialakítani a zebegényi Hajózástörténeti Múzeummal, és a Közlekedési Múzeummal is.

g/s ZOLTÁN

ex. NEUE DONAU

g/s SOPRON

g/s LAJTA

ex. LEITHA, ex. JÓZSEF LAJOS, ex. FK 201

g/s KOSSUTH

ex LEÁNYFALU, ex RIGÓ, ex FERENCZ FERDINÁND FŐHERCZEG

g/s PETŐFI

ex. SZENT LÁSZLÓ

m/s DEBRECEN

ex KASSA

g/s NESZMÉLY

ex. BAKONY

Vöcsök I.

in memoriam g/s SZŐKE TISZA

exFELSZABADULÁS, exSZENT IMRE, exSAS, exIV. KÁROLY